PNZ – inovativna naravna olja za les

Naravna olja za lesene površine nemškega podjetja PNZ Produkte GmbH – za nepozaben sijaj in temeljito zaščito. 

Vir: Spekter Žalec

Naravna olja za les so ključna pri izboljšanju kakovosti zraka v notranjih prostorih, obenem pa so tudi pomemben element trajnostne rabe lesa. Med proizvajalci olj za zaščito lesa na trgu izstopa nemško podjetje PNZ Produkte GmbH (Kipfenberg na Bavarskem) s svojimi vrhunskimi naravnimi olji za les. Z več kot petdesetletno tradicijo in izkušnjami v proizvodnji vrhunskih izdelkov je blagovna znamka PNZ postala sinonim za kakovost, trajnost in inovacije.


Podnebno ozaveščeno podjetje

Strokovno znanje in predanost so podjetje PNZ popeljali v vrh lesno-obdelovalne panoge ter omogočili razvoj produktov, ki so učinkoviti in okolju prijazni. V času poudarjene skrbi za okolje PNZ prevzema vodilno vlogo kot pionir, ki si prizadeva za varstvo narave. Njihova predanost se kaže v proizvodnji okolju pri jaznih izdelkov, pridobljenih na način, ki skrbno gospodari z viri in zmanjšuje vplive ogljičnega odtisa na okolje. Stremijo k CO2 nevtralnosti in ponosno nosijo ugleden certifikat Certified B Corporation, ki potrjuje visoko raven ozaveščenosti o podnebnih vplivih.


PNZ – okolju prijazni in trajnostni izdelki
Podjetje PNZ Produkte GmbH je pred več kot 50 leti začelo z izdelavo funkcionalnih premazov za les z uporabo olja lokalne tovarne lanenega olja. Z nenehnim razvojem, pri čemer so si prizadevali za uporabo kar se da naravnih surovin in skrb za okolje, so do danes postali eden izmed vodilnih ponudnikov okolju prijaznih in trajnostnih izdelkov za zaščito in nego lesa ter silikatnih zidnih barv. Njihova tovarna v naravnem parku Altmühltal v osrčju Bavarske je celostno zavezana trajnosti, je imetnik certifikata Certified B Corporation in ima CO2 nevtralno certificirano dobavno verigo Scope 3 – od regionalnega pridobivanja surovin prek proizvodnje do celotne logistike.

 

Vir: Adobestock

Olja za les: naravna zaščita zunaj in znotraj

Eden od najbolj izstopajočih izdelkov v njihovi paleti je naravno olje za les z imenom »ICH BIN Fur Aussen«. To olje zagotavlja dolgotrajno, vodoodporno in trpežno zaščito lesa, ne glede na vremenske razmere ali škodljive UV žarke. Z njegovo uporabo ne boste le ohranili naravno lepoto lesa, temveč ga boste tudi zaščitili pred zunanjimi vplivi, kar bo podaljšalo njegovo življenjsko dobo.


 

Vir: Spekter Žalec

Olje vsebuje naravne sestavine, kot so drevesna smola, olje repice, vosek sladkornega trsa, mineralni pigmenti ... Je brez vode in topil, brez silikonskih dodatkov, brez kobalta in oksimov, kar ga naredi za 100-odstotno naraven in veganski izdelek. Ta edinstvena formulacija olja omogoča njegovo uporabo tako za zunanje kot notranje lesene površine, kot so lesena terasa, ograje, otroška igrala, fasadne obloge, okna, vrata in pohištvo.

Ena izmed ključnih prednosti tega izdelka je njegova čista in naravna sestava, ki ne oddaja škodljivih hlapov ali kemikalij. To je še posebej pomembno za notranje prostore, kjer kakovost zraka neposredno vpliva na zdravje ljudi.

 

Vir: Instagram PNZ

Ohranite naravno lepoto lesa

Ohranjanje naravne lepote lesa ni le estetska zahteva, temveč tudi dolgoročno vpliva na trajnostno rabo lesa. S produkti PNZ boste dosegli izjemno kakovost in okolju prijazen pristop. Ustvarite okolje udobja in sprostitve, ne glede na to, ali ste doma ali na prostem. Olja za les PNZ vam omogočajo, da naravno lepoto lesa ohranite na najboljši možen način.

 

Vir: Instagram PNZ


Poglej, kaj vse najdeš v bogati ponudbi naravni olj za les na kupibarve.si. Zagotovite vašemu lesu najboljše pogoje za dolgotrajno obstojnost. Več informacij TUKAJ.

Za več informacij in za pomoč pri izboru ustreznega izdelka za posamezen projekt, ki ga nameravate izvesti nas lahko kontaktirate na: info@kupibarve.si ali na telefonsko številko 051 666 331.

Sorodni članki:

Blagovne znamke