Zaščita lesenih tal in stopnic z do okolja prijaznimi izdelki

Parketna tla so iz leta v leto bolj priljubljena. Za to obstajajo tako zdravstveni kot tudi ekonomski razlogi. Pogosto pa gre le za vprašanje okusa.

Parket varuje zdravje

Parketna tla preprečujejo nabiranje pršic in hišnega prahu ter skupaj z ustreznimi materiali v podlogi dodatno izolirajo pred mrazom in vlago.Tako je v prostoru zagotovljeno toplo in zdravo okolje.


Parket ustvarja zdravo prostorsko klimo

Če je vaš parket naoljen, je lesu omogočena difuzija: les lahko zbere prekomerno zračno vlago in jo po potrebi odda. S tem boste imeli v prostoru vedno optimalno klimo, kar je najbolje za vaše zdravje. Stopnice že dolgo nimajo več samo funkcionalnega pomena, ampak so postale pomemben element, ki sooblikuje podobo prostora.

Plemenitenje

Obdelava površine z lakom ali oljem oplemeniti vaša tla, jih naredi lepa ter jih zaščiti pred umazanijo in obrabo. Če ste se odločili za plemenitenje površin, ste se hkrati odločili tudi za poseben videz in otipne lastnosti. Možno pa je, da ste se za to odločili iz  zdravstvenih razlogov in zaradi dobrega počutja. Pomemben razlog je seveda tudi odpornost površine. V podjetju Spekter, d. o. o., se z izborom izdelkov za plemenitenje parketnih tal in stopnišč lahko prilagodimo vsakemu okusu in vsaki obremenitvi.

Izdelki na vodni osnovi

Vodni laki so laki prihodnosti, saj organska topila v njih v celoti ali povečini nadomešča voda. To pomeni, da pri obdelavi v okolje ne uhajajo strupeni hlapi. Novi visokotehnološki vodni laki so po tehničnih lastnostih primerljivi lakom, ki vsebujejo topila. Dosegajo izvrstne obrabne vrednosti, zelo so odporni proti praskam in po trdoti daleč prekašajo prejšnje izdelke. Pri oplemenitenju vašega parketa ali stopnic lahko izbirate med eno- in dvokomponentnimi laki, odvisno od obremenitve prostora. Proizvod HD-AQUA-PUR je denimo transparenten hitro sušeč se vodni lak za stopnice, razvit za zahtevne razmere.

Izdelki iz naravnih surovin

Izdelki iz naravnih surovin so do okolja najprijaznejši materiali za obdelovanje površin. Narejeni so iz naravnih surovin, ki v naravi vnovič zrastejo. Poleg tega niso škodljivi za zdravje, saj ne vsebujejo alergenih terpenov, strupov, svinca, kadmija in podobno. Zato jih lahko brez pomislekov uporabimo za premaz otroškega pohištva ali igrač. Proizvod HD-HARTWACHS-SIEGEL je denimo primeren za vso leseno notranjo opremo. Zaradi visoke stopnje trdnosti se uporablja za zaščito stopnic, lesenih podov in pohištva.